פריצת דיסק

תפסיקו לסבול!!
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!

פריצת דיסק תסמינים

תסמיני פריצת דיסק יכולים להשתנות בהתאם למיקום וחומרת הפריעה. תסמינים שכיחים כוללים כאב מקומי, חוסר תחושה או עקצוץ באזור הפגוע, וחולשה בשרירים המשרתים את העצב הפגוע. תסמינים אחרים עשויים לכלול הקרנת כאב במורד הרגל או הזרוע, קשיי הליכה או עמידה, ואובדן שליטה בשלפוחית השתן או המעי במקרים חמורים.

מדובר בתופעה מציקה, כזו שיכולה להגביל את התנועה באופן משמעותי ולהשפיע על ההתנהלות היום יומית. פריצת דיסק היא פציעת ספורט שכיחה מאד, הן בקרב ספורטאים מקצוענים והן בקרב חובבנים ויכולה גם להופיע אצל כאלה שכלל אינם עוסקים בספורט. הדבר מלווה בכאבים עצומים, במוגבלות משמעותית בתנועה ומצריך מענה טיפולי מתאים כדי להתמודד אתו בצורה הנכונה. אחת מאפשרויות הטיפול המוצעות כיום במקרים של פריצת דיסק הוא טיפול באמצעות גלי הלם, הידוע כבעל סיכויי הצלחה גבוהים במיוחד, בהשוואה לכל טיפול אחר. פריצות דיסק הן פציעה נפוצה בקרב רצים, הנובעת מלחץ מוגזם על הדיסקים בעמוד השדרה. פריצות אלו מתרחשות כאשר השכבה החיצונית של הדיסק נחלשת או נקרעת, מה שגורם לחומר דמוי ג'לי הפנימי לבלוט. זה יכול להוביל לכאב, חוסר תחושה וחולשה, המשפיעים על הביצועים של הרץ ועל הרווחה הכללית.

פריצת דיסק בצוואר

פריצת דיסק בצוואר, הידועה גם בשם פריצת דיסק צווארי, עלולה לגרום לתסמינים כמו כאבי צוואר, כאבי כתפיים, כאבי זרועות וחולשה או חוסר תחושה בזרועות או בידיים. אפשרויות הטיפול בפריצת דיסק בצוואר דומות לאלו של פריצת דיסק בגב התחתון ועשויות לכלול פיזיותרפיה, תרופות ובמקרים מסוימים גם ניתוח.

איך לישון עם פריצת דיסק צווארי

שינה עם פריצת דיסק צווארי יכולה להיות מאתגרת בגלל הכאב ואי הנוחות. מומלץ לישון על הגב עם כרית תומכת השומרת על הצוואר במצב ניטרלי. הימנע משינה על הבטן מכיוון שזה יכול לאמץ את הצוואר. הנחת כרית מתחת לברכיים יכולה לעזור להקל על הלחץ על הגב התחתון. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות לקבלת ייעוץ אישי.

פריצת דיסק בגב התחתון

פריצת דיסק בגב התחתון יכולה להיות מצב  מאוד מתיש המשפיע על אנשים רבים, הגורם לכאבים חזקים ואי נוחות. עם זאת, עם הידע והטיפול הנכונים, ניתן לנהל את התסמינים ולשפר את איכות החיים. אם אתה חווה כל אחד מהסימפטומים הנפוצים של פריצת דיסק כגון כאבי גב, כאבי רגליים או עקצוצים וחוסר תחושה בגפיים שלך, חשוב לפנות לטיפול רפואי. איש מקצוע בתחום הבריאות יוכל לאבחן את מצבך במדויק ולהמליץ על הטיפול המתאים ביותר לפריצת דיסק.

אפשרויות הטיפול בפריצת דיסק עשויות לכלול פיזיותרפיה, תרופות נגד כאבים ובמקרים מסוימים גם ניתוח. חיוני לעקוב אחר העצות של ספק שירותי הבריאות שלך ולהשתתף באופן פעיל בתהליך ההחלמה שלך כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר. אם אתה מתמודד עם פריצת דיסק בצוואר, אתה עלול להתמודד עם אתגרים נוספים, כמו קשיי שינה. כדי לשפר את רמת הנוחות שלך, נסה להשתמש בכרית תומכת ולאמץ תנוחת שינה נכונה. שינה על הצד עם כרית בין הברכיים או על הגב עם כרית מתחת לברכיים יכולה לעזור להקל על הלחץ על הצוואר ועמוד השדרה.

זכרו, הניסיון של כל אחד עם פריצת דיסק הוא ייחודי, ומה שעובד עבור אדם אחד אולי לא יעבוד עבור אחר. לכן, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע רפואי שיוכל לספק ייעוץ והכוונה בהתאמה אישית בהתאם לצרכים הספציפיים שלך. על ידי תעדוף בריאותי, פנייה לטיפול מתאים וביצוע התאמות באורח החיים הנחוצות, תוכל לנהל ביעילות פריצת דיסק ולהחזיר לעצמך את השליטה על הפעילויות היומיומיות והרווחה הכללית שלך.

פרית דיסק

כיצד באה לידי ביטוי התופעה של פריצת דיסק

עמוד השדה שלנו בנוי מחוליות שביניהן נמצא דיסק או נמצאת רקמה סחוסית. בין אם בשל שינויים ניווניים באזור, בין בשל חבלה מקומית או אפילו בעקבות הגיל, יכולה להופיע פגיעה בדיסק, מה שמוביל לפריצת דיסק ולכאב עצום. מצב שבו דיסק, שנמצא בין החוליות בגב משתטח ובולט ממקומו, הוא מצב של פריצת דיסק, כשהפגיע ביותר מבין הדיסקים הוא זה הנמצא בין החוליות L4 ל – L5 וזה שנמצא בין החוליות L5 – S1. הסימפטומים הנלווים לפריצת דיסק הם כאבי גב, ובדרך כלל כאבי גב תחתון. הסיבה להופעתם היא גירוי רב של שכבת הדורה שהינה זו המצפה את חוט השדרה וגם מכילה קצוות של עצבים. סימפטומים נוספים, הנלווים לכך הם חולשה, נמלול בעור, שינויים בתחושה וירידה ברפלקסים, שאותם מפעילים אותם עצבים שנפגעו.

התופעה עצמה יכולה להתרחש בכל גיל, הן אצל צעירים והן אצל מבוגרים אולם לרוב מופיעה בין הגילאים 20 ל – 50. במקרים רבים נלווים לפריצת הדיסק גם כאבים בחלקה התחתון של הרגל וגם באזור הישן, וגם כאב המופיע בזמן שיעול או התמתחות. במקרים חמורים יותר ונדירים יותר, תיתכן אי שליטה על הסוגרים בשל פגיעה עצבית. כך או כך, תנועות הגב מוגבלות מאד במקרים של פריצת דיסק וישנה תחושה של קשיחות בשרירים.

טיפול בפריצת דיסק

קיימות מספר אפשרויות טיפול עבור פריצת דיסק. טיפולים לא ניתוחיים כוללים מנוחה, פיזיותרפיה, תרופות נגד כאבים וזריקות סטרואידים אפידורליות. טיפולים אלו מטרתם להפחית כאבים ודלקות, לשפר את הניידות ולחזק את השרירים שמסביב. ניתן לשקול אפשרויות ניתוחיות אם טיפולים לא ניתוחיים אינם מצליחים לספק הקלה או אם יש דחיסה חמורה של עצב או אובדן תפקוד.

שינוי מנוחה ופעילות

מנוחה היא מרכיב בסיסי בתהליך הריפוי. רצים עם פריצות דיסק צריכים להפחית או לשנות זמנית את רמת הפעילות שלהם כדי למנוע החמרה של הפציעה. עיסוק בתרגילים בעלי השפעה נמוכה כמו שחייה או רכיבה על אופניים יכול לעזור לשמור על כושר קרדיווסקולרי מבלי להפעיל עומס נוסף על עמוד השדרה.

פיזיותרפיה ושיקום

לפיזיותרפיה תפקיד מרכזי בהחלמה של רצים עם פריצות דיסק. תוכנית מותאמת אישית שנבנית על ידי פיזיותרפיסט מוסמך חסן שמא בעל ניסיון של 15 שנה, יכול לסייע בשיפור היציבות, והגמישות. התוכנית כוללת תרגילים לחיזוק שרירי הליבה, מתיחות ופעילויות בעלות השפעה נמוכה שמטרתן להחזיר את הרץ בהדרגה לפעילות מלאה בצורה בטוחה

מכיוון שנלווים לפריצת הדיסק כאבים עצומים, הטיפול הראשוני המוצע הוא טיפול תרופתי – תרופות משככות כאבים וגם חימום האזור עצמו. תרגילים פיזיותרפיים יכולים לעזור במקרים מסוימים ובמקרים מורכבים יותר מוצע הליך ניתוחי. זריקות של סטרואידים הן פתרון נוסף וגם מנוחה. אפשרות אחרת, הנחשבת ליעילה מאד הוא טיפול באמצעות גלי הלם.

הטיפול בגלי הלם במקרים של פריצת דיסק מאפשר ריפוי מהיר הרבה יותר ואיננו מצריך תקופת החלמה ממושכת, כפי שקורה לאחר ניתוח. גלי ההלם משודרים ישירות אל האזור הפגוע באמצעות מכשיר מיוחד והם מעודדים את תהליך ריפוי הדיסק. הם משפרים את זרימת הדם ואספקת החמצן אל הרקמות הפגועות ועוזרים להפחית את עוצמת הכאב.

טיפול זה איננו מלווה בסכנות או בתופעות לוואי ויכול להתאים לספורטאים המעוניינים לחזור לשגרת יום כמה שיותר מהר. מדובר בסדרה של 5 עד 10 טיפול, כשמספר הטיפולים נקבע בהתאם למידת חומרת הבעיה. כל טיפול אורך כ – 20 דקות בערך והוא איננו מכאיב למטופל. על פי דיווחי מטופלים רבים, ניכרת הקלה משמעותית בכאב כבר לאחר הטיפול הראשון ובתום סדרת הטיפולים מושג ריפוי מלא. לעיתים מומלץ לשלב את הטיפול בגלי הלם לצד טיפולים נוספים, כמו תרגילים פיזיותרפיים למשל, המסייעים גם הם לספורטאי הסובל מכך ומאפשרים לו ליהנות ממענה מקיף עוד יותר.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי!
פיזיותרפיסט מוסמך בעל ניסיון של 15 שנה לכאבי גב

מטפל ופיזותרפיסט ותיק בתחומו שזכה להסמכה בטיפול בתדרים שיטה ANF - שיטה שאין בה שימוש בחומרים כימיים, ידידותית לגוף האדם. הטיפול אידיאלי לבעיות אורטופדיות, נוירולוגיות, כאבים ובעיות במערכת החיסון.

חייגו עכשיו